Frankrike del 4 - La Rochelle
240412: 
Vi bestämde oss för att stanna en heldag på samma ställe vid Mont-saint-Michel. Vädret var kanon, ungefär likvärdigt med en fin svensk sommardag. Vi tog våra cyklar och cyklade längs floden och satte hos och solade och intog en varsin öl. Träffade sedan på ett svenskt pensionärspar på ställplatsen, så vi blev bjudna på kaffe och fick lite restips. 
 
Vi cyklade ännu en gång ut till klostret, men på kvällen denna gång. Vi kollade på tidvattnet och fick se hur vattnet fylldes på, var häftigt. 
 
240413: 
Nu begav vi oss mot nästa destination, La Rochelle. Åkte ungefär 30 mil, åkte Mont-saint-Michel - Rennes - Nantes - La Rochelle. Var en riktigt varm dag att åka bil, både jag och Niklas svettades trots AC i bildelen. Thelma verkade ha det bra längre bak i bilen. Vi valde en ställplats utanför staden då vi har våra cyklar vi kan använda. Hittade en bondgård som hade plats för 6 husbilar. Var väldigt idylliskt och fint uppbyggt. Bondgården hade får, getter, kor, hönor, hundar, kossor, hästar, grisar och åsnor. Det var fritt att gå runt och titta på djuren. Ställplatsen kostade 15 Euro inklusive el. 
 
Ställplatsen. La ferme du Grand Chemin. 
 
 
 
 
Tog cirka 30 minuter att cykla in till staden. Var en fin cykelväg längs en å som tog oss enda in till staden även denna gång. Både jag och Niklas blev nog lite chockade över att det var så mycket folk i staden, blev nästan lite folkskygg. Men var fint och mysigt. Fort Boyard (där de spelar in fångarna på fortet) ligger ungefär 1 mil ut från La Rochelle. 
 
Cykelvägen. Blev sedan asfalterat. 
 
 
Vi gick runt en stund med våra cyklar och kollade lite på havet. Cyklade sedan hem och spelade lite sällskapsspel. 
 
240414: 
Stannade kvar ännu en dag på samma ställe. Har varit varmt idag, upp mot 25 grader, så vi ville njura lite av värmen och inte sitta i bilen hela dagen. Jag började morgonen med att sitta ute på gården och läsa en bok medan Niklas tog hand om lite sysslor. Cyklade sedan in till staden igen och strosade runt på gatorna en stund, sedan satte vi oss vid vattnet och tog en lunch-öl. 
 
 
 
 
Var en bondemarknad, sålde massa grönsaker, fika, frukt osv. Vi strosade bara förbi lite snabbt. 
 
 
Kom sedan hem och satte oss och solade och njöt av värmen och friden. Jag läste en bok och Niklas lyssnade på musik. Kvällen har blivit lugn, kollat på fotboll på tvn och ätit pasta. Imorgon ska vi röra oss nedåt i landet, får se vart vi hamnar någonstans. 
 
På återseende / Fanny och Niklas. 
#1 - Anonym

Vilka fina bilder, ser helt fantastiskt ut, heja er💓

Svar: Ja det är helt fantastiskt <3
Fanny Thysell