Spanien del 1 - Zarautz
240415: 
Vi lämnade bondgården och rörde oss söderut. Vi ville avverka några mil för att ta oss vidare mot Spanien. Vi åkte via Saintes - Bordeaux - Capbreton som blev vår slutdestination för dagen. Var lite mulet och tråkigt väder, men såg ut som att det var en fin sommarstad, är säkert många som åker dit och surfar. Vi tog en cykeltur till staden och handlade mat, sedan tog vi det bara lugnt resten av kvällen. 
 
Vi lagade fläskkarré, försökte göra det som "kebab", ris och en sås på Crème fraiche och sweet chilisås. 
 
240416: 
Vi gick upp tidigt och åkte vidare mot Spanien. Vi hade fått tips av våra vänner Karl-Johan och Elina som har varit ute och rest i Europa en längre tid förut om en spansk stad, i norra delen av Spanien som heter Zarautz. Var 10 mil dit från vår ställplats. Vägarna i Spanien har varit bra hittills, är vägtullar även här, likt Frankrike. Mycket berg runt omkring. Passerat förbi Pyrenéerna, som tur var behövde vi inte åka över utan verkade som att vi klarade oss ifrån det och åkte bredvid. Bergen var så höga så de nådde molnen. Vår tur uppe i bergen i Tyskland har gjort att vi är lite nervösa över detta, men så länge det är stora och fina vägar går det bra. Vi fick också tips om en camping uppe på berget vid den här staden av våra vänner. Fick en plats med havsutsikt. Kostade 34 Euro, lite dyrare, men utsikten gör det faktiskt värt priset. 
 
 Utsikten från vår campingplats. 
 
Lagade lunch innan vi skulle ner till havet. Blev stekt ris, stekt majs och paprika och ägg. Vi tog lite av sådant som vi hade i kylskåpet. Har inte riktigt haft någon bra rutin vad gäller mat, men vi börjar komma in i det lite nu. Blivit en del vegetariska rätter. Vi har dock blivit duktiga på att använda ingridienser som vi faktiskt har hemma, jämfört med hur slarviga vi har varit med det hemma i Sverige. 
 
 
 
Thelma hänger såklart med på varje äventyr. Hon verkar trivas bra och finna sig i allt. Hon gillar verkligen att springa på stränder, hon kör några ryck trots att hon börjar bli gammal (10 år). 
Var många trappsteg att ta sig upp och ned för, men det var helt klart värt det, fick bli några pauser uppför dock. 
 
 
 
 
Vi gick längs stranden och sedan hittade vi en strandbar, så vi kunde äntligen få dricka en varsin lokal öl. 5 Euro för två öl. 
 
 
Vädret har varit sådär idag också, varit mulet och regnat till och från. Var dock uppehåll under vår promenad. Har varit cirka 14 grader ute. Vi passade på att tvätta för första gången sen vi lämnade Sverige. Gick väldigt smidigt, kostade dock 8 Euro för tvätt + torktumling av kläderna. Var inbyggt tvättmedel och sköljmedel i maskinerna, kanon ju. 
 
Imorgon åker vi vidare igen, ska försöka ta oss en bit bort ,närmare Portugal där vädret förhoppningsvis är bättre. Får se vart vi hamnar någonstans. 
 
På återseende / Fanny och Niklas. 
#1 - Anonym

Fantastiska foton o vad fint ni har det🫶

Svar: Tack mamma <3
Fanny Thysell

#2 - Anonym

Mycket trevlig läsning och fina bilder! CJ

Svar: Vad gullig du är pappa <3
Fanny Thysell